2013-06-05 Konkurs Recytatorski

Dnia 5 czerwca 2013 r. odbył się VII Wojewódzki Konkurs Recytatorski
i Plastyczny dla dzieci i młodzieży z placówek kształcenia specjalnego pod hasłem „Wszyscy dla Wszystkich” organizowany przez Niepubliczną Poradnię Psychologiczno – Pedagogiczną i Ośrodek „Radość Życia”.
Patronat honorowy nad imprezą objął Świętokrzyski Kurator Oświaty i Starosta Powiatu Sandomierskiego.
Wśród zgromadzonych gości nie zabrakło przedstawicieli samorządu lokalnego pana Wojciecha Dzieciucha Wicestarosty Powiatu Sandomierskiego i pana Antoniego Kłosowskiego Sekretarza Powiatu.

Głównym przesłaniem konkursu było propagowanie wiedzy o twórczości poetyckiej Juliana Tuwima, a także rozwijanie i promowanie twórczości artystycznej dzieci i młodzieży niepełnosprawnej. Uczestnicy pięciu placówek, którzy wzięli udział w konkursie recytatorskim prezentowali wysoki poziom przedstawiając zróżnicowany repertuar i różne środki przekazu artystycznego (melorecytacja, poezja śpiewana).
Podczas imprezy publiczność miała okazję obejrzeć nagrodzone i wyróżnione prace plastyczne inspirowane twórczością Juliana Tuwima. Po uroczystym wręczeniu nagród na wszystkich gości czekał poczęstunek.

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

Zdjęcia z konkurs :