Obchody 100-lecia odzyskania Niepodległości

W dnu 11 listopada 2018 r. obchodziliśmy narodowe święto niepodległości. O godzinie 11:11 uczniowie ośrodka „Radość Życia” wraz z uczniami z innych sandomierskich szkół śpiewali Hymn Polski. Dla uczczenia święta wypuszczono piękne biało-czerwone balony.

Zielona szkoła w Bieszczadach

W dniach 16-19 października 2018 członkowie koła dziennikarskiego byli na zielonej szkole w miejscowości Nasiczne w Bieszczadach. Podczas wyjazdu było wiele atrakcji: - wycieczka do Chatki Puchatka - wyjazd do Soliny - wycieczka do zoo - ognisko z kiełbaskami - zwiedzanie kościoła Wycieczka podobała się wszystkim uczestnikom.

Koncert zespołu Czeremszyna z Ukrainy

Dnia 10 października uczniowie szkoły PDP wybrali się na koncert ukraińskiego zespołu Czeremszyna. Występ bardzo podobał się publiczności. Artyści grali na różnych instrumentach i śpiewali piosenki polskie i ukraińskie. Utworom towarzyszyły ludowe tańce. Tancerze byli ubrani w piękne, kolorowe stroje.

Życzenia wakacyjne

Wszystkim uczniom, ich rodzicom i opiekunom

życzymy bezpiecznych i słonecznych wakacji.

Niech ten letni czas

będzie pełen niezapomnianych wrażeń i chwil.

Życzą

członkowie Koła dziennikarskiego

oraz pracownicy Niepublicznej Poradni

Psychologiczno - Pedagogicznej

w Sandomierzu

Rys. Mateusz Charymski

Miesiąc Wiedzy na temat Autyzmu

Kwiecień to miesiąc wiedzy na temat autyzmu. Uczniowie Ośrodka dnia 19 kwietnia 2018 r. przedstawili sztukę pt. „Odpowiedzią na autyzm jest miłość”. Na scenie Domu Katolickiego w Sandomierzu opowiedzieli poprzez teatr o swoim świecie, w którym żyją, a który nie zawsze jest rozumiany przez osoby zdrowe. W przedstawieniu udział wzięli również członkowie Koła dziennikarskiego.

XIII Światowy Dzień Osób z Zespołem Downa

Dnia 21 marca 2018 r. rozpoczęły się obchody XIII Światowego Dnia Zespołu Downa, nasz Ośrodek świętował poprzez występy uczniów i Nauczycieli oraz prezentację pięknych tańców. Na zakończenie zjedliśmy dobry tort. Dziękujemy wam, że jesteśmy wszyscy razem.

Życzenia Świąteczne

W tym szczególnym dniu Narodzenia Pańskiego

życzmy wszystkim dużo szczęścia miłości

zdrowia oraz rodzinnych chwil przy świątecznym stole.

Niech nowy rok przyniesie wam dużo obfitości  i Łask Bożych.

Szkolne Koło Dziennikarskie

Ślubowanie uczniów i Dzień Papieski

Dnia 27 października 2017 r. w naszej szkole świętowaliśmy podwójną uroczystość:Ślubowanie uczniów oraz Święto papieskie. Uroczystości rozpoczęła uroczysta mszę święta w kościele. Następnie uczniowie przygotowali krótką część artystyczną. Potem składali ślubowanie. Na koniec wszyscy częstowali się kremówkami papieskimi.

Aby zobaczyć więcej zdjęć z uroczystości należy wybrać:

Czytaj więcej...

Wycieczka do Oblęgorka

W dniu 15. Grudnia 2016 roku członkowie koła dziennikarskiego uczestniczyli w wycieczce do Oblęgorka. Podczas tej wycieczki zwiedzaliśmy Muzeum Henryka Sienkiewicza. Pani przewodnik opowiadała nam o życiu i twórczości Henryka Sienkiewicza. Po zwiedzaniu muzeum oglądaliśmy  prezentację pod tytułem „Afrykańskie podróże Henryka Sienkiewicza’’. Wycieczka była udana.

Aby zobaczyć więcej zdjęć z wycieczki należy wybrać:

Czytaj więcej...